De infrarood sauna goed voor reumaklachten en sportblessures

De kracht van de zon en warmte is onomstreden. Het wordt niet alleen als bijzonder aangenaam ervaren maar het helpt ook een groot aantal mensen bij verschillende aandoeningen. In het wellness programma is hiervoor een speciale rol weggelegd voor de infrarood sauna. Speciaal omdat het kan worden ingezet voor specifieke aandoeningen. 

Zoals de traditionele sauna een heilzame werking heeft op spieren en gewrichten door de omgevingswarmte en een jacuzzi de kracht van warm, bubbelend water gebruikt om de doorbloeding te verbeteren zo zorgt de infraroodstraling in een infraroodsauna voor verlichting van spier- en gewrichtspijnen.
Infrarood sauna goed voor uw gezondheid

Infrarood sauna

Het kenmerk van de infrarood sauna, ook wel infrarood cabine genoemd,  is dat de warmte wordt opgewekt door de stralers in de cabine. Deze stralers brengen de warmte naar het lichaam zonder dat er warme lucht aan te pas komt. We onderscheiden verschillende soorten infraroodstralers: korte golf (IR-A), middengolf (IR-B) en lange golf (IR-C). 


Reuma

Onderzoek heeft uitgewezen dat patiënten die kampen met reumatoïde artritis veel baat hebben bij het regelmatig gebruik van een infrarood sauna. De korte golf stralers hebben een diepe werking op de huid en spieren en zorgen voor verlichting van pijn en stijfheid. Het is ideaal als voorbereiding voor therapie. Ook is gebruik van een infraroodsauna bij uitstek geschikt voor mensen met  spierspasmen.  


Sportblessures

Ook bij de behandeling van sportblessures wordt de kracht van warmte ingeroepen. Infrarood versoepelt het spierweefsel, stimuleert de doorbloeding van de spieren waardoor zuurstof beter wordt opgenomen. Het zorgt ervoor dat de geblesseerde spieren sneller herstellen.

De laatste jaren is de ontwikkeling van de infraroodsauna’s in een stroomversnelling gekomen. Tegenwoordig zijn er ir cabines met verschillende type stralers, zelfs in één cabine. Het grote voordeel hiervan is dat u verschillende ir-stralers kunt combineren voor een nog betere therapeutische werking.

N.b.
Heeft u vragen omtrent de werking van de verschillende soorten sauna’s en/of de infraroodstralers aarzel dan niet en neem contact met ons op.

Coastline Wellness
's-Gravendamseweg 56
2215 TE Voorhout
Tel.: (0252) 23 45 88

« Terug naar het overzicht